Υλικά
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Αφήνουμε το Bιτάμ να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα δύο διαφορετικά αλεύρια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη και ζυμώνουμε καλά, έτσι ώστε να ενσωματωθεί η σοκολάτα στη ζύμη.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε με ένα κουπ-πατ τη ζύμη σε σχήμα πτι-μπερ και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου, την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Βάζουμε τη λαμαρίνα στην κατάψυξη, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 160°C και, στη συνέχεια, ψήνουμε για 15 λεπτά. Τα σπιτικά μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Vitam.gr