Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε μέσα.
- Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Αφού βράσουν, χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Τι θα χρειαστείς:
- 750γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1/2 φλ. ρύζι
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1-2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
https://www.e-fresh.gr/el/sintages/gioybarlakia