Υλικά
Μερίδες: 8
1 πανετόνε έτοιμο 500 γρ. (βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ όλη την περίοδο των γιορτών)
200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
λίγο κονιάκ
100 – 125 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο
Διαδικασία
Γυρνάμε ανάποδα το πανετόνε και κόβουμε με το μαχαίρι του ψωμιού τη βάση του, την οποία κρατάμε. Σκάβουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αφήνοντας μόνο λίγη ψίχα στα εσωτερικά τοιχώματα.
Βάζουμε τη υπόλοιπη ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ και την κάνουμε ψίχουλα.
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σχετικά σφιχτή σαντιγί.
Βρέχουμε το εσωτερικό του πανετόνε με λίγο κονιάκ.
Τρίβουμε την κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ανακατεύουμε τα τρίμματα της κουβερτούρας με τα ψίχουλα, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Γεμίζουμε το πανετόνε με το μείγμα και κλείνουμε με τη φέτα της βάσης, ακουμπάμε το πανετόνε σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 2 λεπτά, αν θέλουμε, ίσα να ζεσταθεί το περίβλημα.
Το βγάζουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
gastronomos.gr