Υλικά συνταγής
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 αυγό
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό μα ούτε και ιδιαίτερα πηχτό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με τη βαθιά κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα (έτσι υπολογίζουμε την ποσότητα του χυλού που χρειάζεται για κάθε pancake) ρίχνουμε χυλό στο τηγάνι.
Προσέχουμε να μη μαυρίσει, αλλάζουμε πλευρά κι όταν πάρει κι αυτή χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι.
Αν δε θέλουμε μεγάλες τηγανίτες μπορούμε με ένα κουτάλι της σούπας να φτιάξουμε μικρότερες.
Γεμίζουμε το κουτάλι με χυλό, ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα pancakes μας με μερέντα, με μέλι, με γλυκά του κουταλιού και να προσθέσουμε ακόμη φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή και παγωτό!
Το γευστικό αποτέλεσμα απογειώνει!
Supersyntages.gr