Συστατικά
- 2 φλυτζάνια νερό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
- 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλλα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 C
- Σε ένα μπωλ βάλε τα καρύδια και πασπάλισέ τα με λίγη κανέλλα
- Σε βουτυρωμένο ταψί στρώσε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
- Βάλε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια
- Σκέπασε με άλλα 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
- Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα καρύδια, επαναλαμβάνοντας το ίδιο με τα τελευταία φύλλα
- Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο ράντισέ το και με νερό
- Χάραξε το ταψί σε κομμάτια, σε σχήμα ρόμβου (το κλασικό σχήμα του μπακλαβά) και κάρφωσε σε κάθε κομμάτι ένα ξυλάκι γαρύφαλο για να συγκρατήσει τα φύλλα στο ψήσιμο
- Ψήσε για 1 ½ ώρα περίπου
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βάλε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά να βράσουν για 5-10 λεπτά
- Περίχυσε τον μπακλαβά καυτό και άφησε το γλυκό να κρυώσει