Παραδοσιακός μπακλαβάς

Συστατικά

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 C
  • Σε ένα μπωλ βάλε τα καρύδια και πασπάλισέ τα με λίγη κανέλλα
  • Σε βουτυρωμένο ταψί στρώσε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
  • Βάλε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια
  • Σκέπασε με άλλα 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
  • Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα καρύδια, επαναλαμβάνοντας το ίδιο με τα τελευταία φύλλα
  • Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο ράντισέ το και με νερό
  • Χάραξε το ταψί σε κομμάτια, σε σχήμα ρόμβου (το κλασικό σχήμα του μπακλαβά) και κάρφωσε σε κάθε κομμάτι ένα ξυλάκι γαρύφαλο για να συγκρατήσει τα φύλλα στο ψήσιμο
  • Ψήσε για 1 ½ ώρα περίπου
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βάλε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά να βράσουν για 5-10 λεπτά
  • Περίχυσε τον μπακλαβά καυτό και άφησε το γλυκό να κρυώσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ