Πατατόσουπα

Συστατικά
  • 1 κιλό μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ
  • 1/2 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1⁄2 λίτρο ζωμό της αρεσκείας σου
  • λίγο θυμάρι τριμμένο
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
Τρόπος Μαγειρέματος
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια το σκόρδο, τις πατάτες και τα καρότα
  • Τα αφήνεις για  3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις το ζωμό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις το περιεχόμενο στο μπλέντερ
  • Αφού πολτοποιήσεις όλη τη σούπα την βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα και την αφήνεις να πάρει μια βράση ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα
  • Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω θυμάρι και μια κουταλιά γιαούρτι.

tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ