Συστατικά
- 1 κιλό μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ
- 1/2 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1⁄2 λίτρο ζωμό της αρεσκείας σου
- λίγο θυμάρι τριμμένο
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια το σκόρδο, τις πατάτες και τα καρότα
- Τα αφήνεις για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις το ζωμό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
- Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις το περιεχόμενο στο μπλέντερ
- Αφού πολτοποιήσεις όλη τη σούπα την βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα και την αφήνεις να πάρει μια βράση ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα
- Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω θυμάρι και μια κουταλιά γιαούρτι.
tlife.gr