Υλικά συνταγής
5 πιπεριές Φλώρινας
5 πιπεριές πράσινες, μακριές και χοντρουλές
Για τη γέμιση
1 κούπα πλιγούρι
145 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. φιστίκια Αίγινας, χλωρά ξεφλουδισμένα και χοντροαλεσμένα
50 γρ. σταφίδα Κορινθιακή
70 γρ. περίπου ταχίνι
Λίγο κύμινο (1/4 κ.γλ.)
30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
Το ελαιόλαδο που έμεινε από το ψήσιμο των πιπεριών
70 γρ. ταχίνι
60 γρ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε το πλιγούρι μέσα σ’ ένα μπολ, το περιχύνουμε με 2 κούπες νερό και το αφήνουμε να σταθεί 1 νύχτα, να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις σκίσουμε και φυλάμε τα καπάκια που αφαιρέσαμε.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
Μ’ ένα κουταλάκι, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις κλείνουμε με τα καπάκια.
Κατόπιν, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σ’ ένα πυράντοχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά.
Μετά, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις διατηρούμε ζεστές.
Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο που έμεινε στο ταψί και το χτυπάμε στο μπλέντερ με το ταχίνι και το νερό.
Τέλος, περιχύνουμε τις πιπεριές με τη σάλτσα, όσο είναι ζεστές.
Οι πιπεριές με πλιγούρι είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
supersyntages.gr