Ποιές είναι οι προτεραιότητες, (και για την Κορινθία) που κατά την άποψη του Περιφερειάρχη Π. Νίκα, θα πρέπει να τεθούν στο άμεσο μέλλον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Στον χθεσινό απολογισμό των πεπραγμένων της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, που έκανε στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες οι οποίες θα πρέπει, κατά την άποψή του, να τεθούν στο άμεσο μέλλον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμμένα ο κος Νίκας σημείωσε τα εξής:

“Α) Ως προς τις υποδομές: α) η αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης κατά πρώτο λόγο στην περιοχή του Κορινθιακού, όπου η μελέτη έχει χρονίσει, αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας με παρόμοια ζητήματα, β) η επαναλειτουργία του τρένου, πέρα από ενδεχόμενες αντιρρήσεις των διαχειριστών των αυτοκινητοδρόμων, γ) η έναρξη, επιτέλους, δημιουργίας των οριζόντιων οδικών αξόνων, όπως με την κατασκευή αφ’ ενός της παράκαμψης των Λαγκαδίων στον δρόμο Τρίπολη – Αρχαία Ολυμπία και αφ’ ετέρου του άξονα Γύθειο – Σπάρτη – Μεγαλόπολη – Αλφειός (Αρχαία Ολυμπία) – Κατάκωλο.

Β) Ως προς την ενέργεια: α) η ανάπτυξη των ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) αλλά με την προϋπόθεση ύπαρξης χωροταξικού σχεδιασμού με επιστημονικά κριτήρια και β) η προώθηση του υδρογόνου, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωτοπόρος συμμετέχοντας στην πιλοτική δημιουργία της “κοιλάδας πράσινου υδρογόνου”.

Γ) Ως προς τον πρωτογενή τομέα: να δοθεί βαρύτητα στην ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων, ορισμένα από τα οποία “καρκινοβατούν” για δεκαετίες, μεταξύ των οποίων ο Ανάβαλος, η Κελεφίνα, το Φιλιατρινό, το φράγμα στον Ασωπό, το δίκτυο στη λίμνη Δόξα κ.α.

Δ) Ως προς τον πολιτισμό: υπάρχουν δεκάδες μνημεία σε κάθε Π.Ε. όχι μόνο από την κλασική και την ελληνιστική Αρχαιότητα, αλλά και από τη βυζαντινή εποχή, που χρήζουν προστασίας και συντήρησης.

Ε) Ως προς το ΣΔΑΜ: να επιταχυνθεί η διαδικασία του χωροταξικού όσον αφορά στις ΒΙΠΕ και στα ΒΙ.ΠΑ. η οποία έχει καθυστερήσει -τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον δεκάδων επενδυτών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ