Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες με σπανάκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. στήθος γαλοπούλας (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 500 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη.
Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.
Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.
argiro.gr