Ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 800 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χωρίς κόκαλο, σε μπαστουνάκια των 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml αγελαδινό βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
    1. Για την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι, ζεσταίνουμε δύο ευρύχωρα αντικολλητικά τηγάνια ταυτόχρονα, στην πιο δυνατή θερμοκρασία, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία.
    2. Όταν κάψουν πολύ καλά, ρίχνουμε στο κάθε σκεύος το μισό λάδι, το μισό βούτυρο, τις μισές λωρίδες μοσχαριού και το μισό σκόρδο.
    3. Τηγανίζουμε τα υλικά σε κάθε σκεύος για περίπου 1½ λεπτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού, αλλά να μη στεγνώσει.
    4. Μοιράζουμε σε κάθε σκεύος τον μισό χυμό λεμονιού και τα σείουμε να απλωθεί παντού.
    5. Τέλος, σκορπίζουμε σε κάθε τηγανιά τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε την την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι αμέσως.
  • gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ