Ριζότο με Μπέικον, Μανιτάρια και Κόκκινο Κρασί

Υλικά

  • Λίγη τριμμένη ρίγανη ή θυμάρι
  • · 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • · 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • · 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • · 4 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
  • · 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • · 1 ποτήρι τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • · 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • · 2 ποτήρια ρύζι για ριζότο ή ρύζι Καρολίνα
  • · 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • · 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • · 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • · 1 μερίδα ζωμός λαχανικών
  • · 1 1/2 μερίδα ζωμός βοδινού (διαλυμένος σε 3 1/2 ποτήρια νερό)
  • · Αλάτι
  • ·  Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 100 ml Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το ζωμό λαχανικών, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά, για να σοταριστεί καλά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι και να πιει τελείως τη σάλτσα του και να στεγνώσει.
  4. Πασπαλίζουμε το ριζότο με την παρμεζάνα και το κόκκινο κρασί και σερβίρουμε αμέσως.

vitam.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ