Στο Νομοσχέδιο για τον αθλητισμό τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Γιώργος Ψυχογιός

φωτο αρχείου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον αθλητισμό του αρμόδιου Υπουργείου.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Βουλευτή , ο Γιώργος Ψυχογιός, μεταξύ άλλων,  “τόνισε ότι το Νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει τα συστημικά προβλήματα που μαστίζουν τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φωτογραφικές σε οικονομικά συμφέροντα. Ακόμα και οι θετικές διατάξεις που υπάρχουν, είναι άλλοτε αποσπασματικές, άλλοτε μαζί με ρυθμίσεις που εγείρουν ζητήματα, άλλοτε επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους, προσωπικό και εργαλεία για να είναι αποτελεσματικές.

Άσκησε κριτική στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν προχωρά αρκετά στην αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, ισχυριζόμενος ότι οι αυστηρότερες ποινές και η καταστολή ποτέ και πουθενά δεν ήταν αρκετές για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Χρειάζεται πρόληψη με πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης που θα απευθύνονται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Προφανώς υπάρχουν εγκληματικές και έκνομες ενέργειες, υπάρχουν, όμως, και πολλά θετικά παραδείγματα του οπαδικού κινήματος στην αλληλεγγύη, την ανάδειξη τοπικών προβλημάτων, την στήριξη των ευάλωτων και την συμμετοχή που δεν μπορεί να αγνοούνται, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι.

Κάνοντας αναφορά στο έργο που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019, εστίασε σε σημαντικά επιτεύγματα στις αθλητικές υποδομές, τη χρηματοδότηση και τη νομοθεσία και συνέχισε λέγοντας ότι πολλές από τις πρωτοβουλίες που ολοκληρώνονται σήμερα είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το μαζικό αθλητισμό και την αθλητική κοινότητα, συγκρούστηκε με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, θέσπισε το ποσοστό από το αθλητικό στοίχημα, έφτιαξε το Μητρώο Σωματείων και εγκαταστάσεων, συντήρησε πολλές ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενσωμάτωσε ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UEFA, έτρεξε προγράμματα άθλησης για όλους σε όλη τη χώρα και αντιμετώπισε τον αθλητισμό ως κοινωνικό δικαίωμα για όλους και όχι ως πολυτέλεια, εμπόρευμα ή απλό χόμπι. Εξάλλου, όπως σημείωσε “υπηρετούμε ένα άλλο μοντέλο για τον αθλητισμό από αυτό της κυβέρνησης και με τις παρεμβάσεις θα το διεκδικούμε πάντα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ