Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Ποσότητα: 8 άτομα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κολοκυθάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο
100 γρ. ξινό τραχανά
400 ml. γάλα
3 μεγάλα αυγά
300 γρ. φέτα
80 γρ. βούτυρο
50 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε τρυπητό και τ΄αλατίζουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και με το υπόλοιπο αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 34 εκ. περίπου.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τ’ αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τον τραχανά, το αλεύρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το ταρκάσι για 60′ στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσικίσιο γάλα και τυρί
-Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε το ταρκάσι και με κίτρινο κολοκύθι
-Αν τα κολοκυθάκια έχουν αρκετά υγρά τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας
-Ο τραχανάς μπορεί να είναι οποιοσδήποτε μας αρέσει
-Χρησιμοποιούμε όποιο βούτυρο θέλουμε αλλά μπορούμε και να το παραλείψουμε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο
cookpad.gr