Συστατικά
- 1 συσκευασία πράσινης σαλάτας
- 1 μαρούλι ή μία λόλα
- ρόκα
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 2 μεγάλα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες η μεγάλα καρέ
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. ελιές
- κρουτόν
Σος βινεγκρέτ
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά την σαλάτα με άφθονο νερό
- Τα αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα κόβεις
- Καθαρίζεις το πορτοκάλι και το κόβεις αφαιρώντας τις λευκές μεμβράνες
- Βάζεις τα υλικά στη σαλατιέρα και προσθέτεις την βινεγρέτ
Βινεγκρέτ
- Μέσα σε ένα μεγάλο βάζο ρίχνεις το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι
- Το σφραγίζεις καλά και ανακατεύεις για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Απλώνεις τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρεις
tlife.gr