Συνταγή για κρέπες γλυκές με μερέντα

Για τις γλυκές κρέπες με μερέντα

  • 1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1¼ φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 10 μπισκότα

Για τη σπιτική μερέντα

  • 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 120 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. γεμάτη κακάο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με κάδο, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι για να γίνει ζύμη για κρέπες ένας παχύρευστος χυλός.

Το μίγμα πρέπει να είναι αραιό.

Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο.

Αν η ζύμη είναι πολύ σφικτή τότε προσθέτουμε λίγο γάλα για την γλυκιά μας κρέπα.

Με ένα χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1 λεπτό με μία σπάτουλα.

Σε 30’’ είναι έτοιμη.

Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.

Η καλύτερη ζύμη για κρέπες με σπιτική μερέντα θα σας πάρει τα μυαλά.

Τα υλικά για κρέπες που χρησιμοποιούμε τα έχουμε όλοι σπίτι μας.

Η καλύτερη ζύμη για κρέπες θα γίνει η πιο γλυκιά σας συνήθεια.

Για την σπιτική μερέντα

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200ºC να ροδίσουν.

Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αλέθουμε τα φουντούκια.

Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε.

Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί.

Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε τα υλικά.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ