Τί δημιούργησαν οι Chef , οι πρωταγωνιστές του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου στα Μεσαία Τρίκαλα;

Στο κυρίως πρόγραμμα του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο νομό μας και συγκεκριμμένα στα Μεσαία Τρίκαλα, την περασμένη Κυριακή 23 Οκτωβρίου,  πρωταγωνιστές ήταν οι  Chef. Συγκεκριμένα, ο chef Κωνσταντίνος  Μπαμπαλίκης, δημιούργησε ανοιχτή χορτόπιτα με χόρτα βουνού, ποπ κορν από ρεβίθια Φενεού, μους φέτας από τη Ζήρεια, κρέμα Κορινθιακής κάπαρης και extra παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία Μανάκι.

Ο chef Γιάννης Μπρατσόλιας στο Λουτράκι, δημιούργησε φάβα Φενεού με καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνισμένη πέστροφα Φενεού και Κορινθιακές σταφίδες. Ο chef Λευτέρης  Τσόγκας,δημιούργησε κατσικάκι ορεινής Κορινθίας με ρεβίθια Φενεού και flakes  γραβιέρας λιμνών.

Στην γαστρονομική εκδήλωση γυναίκες από τον Φιλοπροοδευτικό Σύνδεσμο Καρυάς παρουσίασαν παραδοσιακή βλαχόπιτα,η ομάδα Experience Perachora τραχανότο με παραδοσιακό τραχανά Βλάχας, γυναίκες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάννας “Η Πηγή” παραδοσιακή μηλόπιτα με μήλα Μάννας και γυναίκες από τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας παραδοσιακή μουσταλευριά.

Εξ άλλου, στο Mini wine  seminar από την Κορινθιακή Λέσχη Οινόφιλων έγινε δοκιμή κρασιών της Κορινθίας με την οινολόγο Κατερίνα Βασιλείου.

Οι μικροί επισκέπτες της εκδήλωσης, από την πλευρά τους, δημιούργησαν μουστοκούλουρα υπό την καθοδήγηση του chef Νίκου Γκούτση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δημήτρης Κίσσας μίλησε για τη νέα γενιά των οινοποιών της Κορινθίας, ο Παναγιώτης Γιαννάκαινας  για τη Βιολογική καλλιέργεια στην Κορινθία, ο Δημήτρης Τσαμπαρλής για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Κόρινθο, ο Γιάννης Μητρόπουλος  για την ιδιαιτερότητα του μικροκλίματος της Φενεού και τα δύο προστατευόμενα προϊόντα της περιοχής και ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Κωνσταντίνος Μ. Συριανός BSc γεωπόνος επιστήμης τροφίμων και διατροφής του ανθρώπου για τα αγροτικά προϊόντα της κορινθιακής γης ως αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής.

Το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ είχε ήχους balkan, swing, rock ’n’ roll, disco, pop, latin, έντεχνους και λαϊκούς από τους “Passepartout Band” και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης “Η Χοράνθη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ