Υλικά
8 κομμάτια στρογγυλά φιλέτα κατεψυγμένου μπακαλιάρου
3 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι
3 μεγάλες ντομάτες
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 λεμόνι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες τις οποίες βάζουμε σε ένα ταψί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κι αυτές σε στρογγυλές φέτες.
Βάζουμε από μία φέτα πατάτας πάνω σε κάθε φέτα κρεμμυδιού.
Αλατίζουμε και περιχύνουμε το μισό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα), τον μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, και τις ψιλοκομμένες σκελιδούλες σκόρδο. Αν έχετε τριμμένο σκόρδο, το ίδιο κάνει!
Πάνω σε κάθε «νησάκι» κρεμμυδιού-πατάτας, στρώνουμε από ένα φιλέτο μπακαλιάρου.
Αλατίζουμε κάθε φιλέτο και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κόκκινο πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Τέλος, κόβουμε τις ντομάτες μας σε στρογγυλές φέτες, κάπως χοντρές (1 εκ). Βάζουμε από μία στρογγυλή φέτα ντομάτας πάνω σε κάθε μπακαλιάρο.
Αυτό είναι όλο. Τώρα, περιχύνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού.
Τέλος, ψήνουμε το μπουρδέτο μας σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Προσοχή μόνο να μην «αρπάξει» πολύ η ντομάτα.
Το αποτέλεσμα θα λιώνει στο στόμα σας!
Καλή όρεξη.
supersyntages.gr