Τυροπιτάκια κουρού

Συστατικά
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ. σ. νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αυγό με το ελαιόλαδο και τα χτυπάς καλά
  • Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα με το σύρμα
  • Σιγά σιγά ρίχνεις το αλεύρι και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και τα ζυμώνεις
  • Όταν η ζύμη γίνει μαλακή και δεν κολάει στο μπολ την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί
  • Ρίχνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο ή το τραπέζι και ανοίγεις τη ζύμη με τα χέρια ή τη βοήθεια ενός πλάστη
  • Κρατώντας ένα ποτήρι νερού ανάποδα κόβεις τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια
  • Βάζεις μέσα στο στρογγυλό 1 κ.γ. φέτα και το κλείνεις δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο το οποίο κλείνεις με το πηρούνι
  • Τοποθετείς τα τυροπιτάκια στο ταψί τα αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι
  • Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.

www.tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ