Υλικά
350 γραμμάρια (2 1/2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
230 γραμμάρια (1 κούπα) Βιτάμ κλασικό
130 γραμμάρια (2/3 κούπα) ζάχαρη άχνη
130 γραμμάρια (2/3 κούπα) μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
170 γραμμάρια (1 κούπα) κομματάκια λευκής σοκολάτας
170 γραμμάρια (1 κούπα) κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε με Βιτάμ μερικά ταψιά ψησίματος και/ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπείκινγκ πάουντερ και το αλάτι, σε ένα μέτριο μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το Βιτάμ με τις ζάχαρες με ένα μίξερ ή μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου το μείγμα γίνει ελαφρύ και αφράτο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, καθαρίζοντας τακτικά τα υπολείμματα από τα τοιχώματα. Σταδιακά, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε, μέχρι να αναμειχθούν. Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια μαύρης και άσπρης σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί ψησίματος σε μικρές μερίδες. Αφήνουμε τουλάχιστον 5 εκατοστά ανάμεσα στα μπισκότα, ώστε να έχουν χώρο να απλωθούν.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά σε μια σχάρα και, στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε δύο διαφορετικά μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ένταση.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και, στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα τα μπισκότα μας.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, πριν σερβίρουμε.
vitam.gr