Υλικά
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες φρυγανιές
1 αυγό χτυπημένο ελαφρώς
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Αλεσμένο κύμινο
1 ποτήρι μικρό πράσινες ελιές
ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, τις φρυγανιές, μουσκεμένες με το κρασί και με λίγο νερό, το αυγό, λίγο πιπέρι και κύμινο, δουλεύοντας το μείγμα για να γίνει ομοιογενές.
Αφήνουμε για λίγο τον κιμά στο ψυγείο και, μετά, πλάθουμε με αυτόν σουτζουκάκια με τα χέρια, που έχουμε βρέξει σε λίγο κρασί.
Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια με το Βιτάμ Culinesse, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα φυλάμε εκεί ζεστά.
Μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά.
Σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό, τις αφήνουμε για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά.
Τέλος, βάζουμε τα σουτζουκάκια να βράσουν μαζί με τις ελιές στη σάλτσα για 5 λεπτά.
vitam.gr