ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Ανοίγουμε νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και ισχυροποιούμε την προστασία τους»

Στο Περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα «Εξωστρεφής Γεωργία», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης . Έχει ως στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε ότι το Πρόγραμμα αποτελεί μια χειροπιαστή εφαρμογή μερικών στόχων από αυτούς που φιλοδοξεί η Κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ειδικότερα, να πετύχει για τον Πρωτογενή Τομέα.

Ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο project που θα δώσει νέα πνοή συνολικά στον αγροτικό τομέα και που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκμετάλλευση αλλά και την προστασία του πλούτου της χώρας μας, που δεν είναι άλλος από την εύφορη ελληνική γη και τα εξαιρετικά μας προϊόντα.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, η δράση στοχεύει:

Στη μείωση του κόστους και στην αύξηση της ποιότητας παραγωγής,

Στην υποβοήθηση του παραγωγού και της μεταποιητικής επιχείρησης στην εξαγωγική προσπάθεια τους, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να βρούνε νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές

Στη περαιτέρω διαφύλαξη   του    ελληνικού    σήματος    και    της ελληνικότητας   των    προϊόντων με σύμμαχο την τεχνολογία

Στην  πλήρη απλοποίηση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας των σχέσεων  κράτους – επιχείρησης.

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι με την ανάπτυξη της δράσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωράει ένα βήμα παραπέρα   στον ψηφιακό κόσμο της σχέσης κράτους  –  παραγωγού, καθώς από την απλή απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών το Υπουργείο οδηγείται στη χάραξη νέων ψηφιακών δρόμων για τη διασύνδεση των Ελλήνων παραγωγών με τις διεθνείς αγορές, στην παροχή σύγχρονων εργαλείων μέσα από τον κόσμο της πληροφορικής και του εμπορικού marketing, αλλά και την ανάπτυξη υπηρεσιών για τη σύνδεση της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας για εργαζομένους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι μέσα από τις δράσεις του Προγράμματος το Υπουργείο θα είναι σε θέση να συλλέγει και να επεξεργάζεται «μεγάλα δεδομένα», να συνδυάζει πληροφορίες από πολλαπλά πληροφοριακά συστήματα και να μπορεί έτσι να εφαρμόζει μια επιθετική πολιτική στην κατεύθυνση της μείωσης των ελληνοποιήσεων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Με την ολοκλήρωση του έργου, οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι παράγει, τι εισάγει και τι εξάγει κάθε εξαγωγική επιχείρηση ή συνεταιρισμός καθώς και μεμονωμένοι παραγωγοί».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ