Τα υλικά
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μία ημέρα πριν βάζουμε τα φασόλια στο νερό για να φουσκώσουν!
Αφού λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Ελέγχουμε τους γίγαντες κάθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.
Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαϊντανό.
Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.
Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!
supersyntages.gr