Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- · 1 μικρό άσπρο λάχανο (περίπου 500 γραμμάρια)
- · 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- · 400 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- · 1250 ml χυμός ντομάτας
- · 2 φέτες ψωμί
- · 4 κουταλιές pesto λιαστή ντομάτα
- · 4 φιλέτα σολομού (σύνολο 400 γραμμάρια) ή άλλο λευκό ψάρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λάχανο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse, το κρεμμύδι και το λάχανο. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αφήνουμε το ριζότο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά.
- Στο μεταξύ, περνάμε το ψωμί από το μπλέντερ, για να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και 3 κουταλιές pesto λιαστής ντομάτας.
- Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με λίγο Βιτάμ Culinesse. Βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού πλάι-πλάι και τη λιαστή ντομάτα από επάνω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 κουταλιά pesto στο μαγειρεμένο ριζότο. Σκεπάζουμε το ριζότο και το βάζουμε στην άκρη για 1 λεπτό.
- Μοιράζουμε το ριζότο σε 4 ζεστά πιάτα, με το ψάρι στο πλάι.
VITAM.GR