Υλικά
Μερίδες: 6
1 1⁄2 κιλό μέτρια καπόνια, καθαρισμένα
2 μέτρια κρεμμύδια, καθαρισμένα και ολόκληρα
5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες (οι 4 ολόκληρες και η μία κομμένη σε κύβους)
3 μικρά καρότα, καθαρισμένα και ολόκληρα
4 κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα
χυμός από 2 λεμόνια (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για τη ψαρόσουπα, αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξουν» το αλάτι και να νοστιμίσουν, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, τα κλωνάρια σέλινου και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος των ψαριών), μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Βγάζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και μοιράζουμε το ζωμό σε βαθιά πιάτα.
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα σερβίρουμε με τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Gastronomos.gr
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε (Αποδοχή) ή μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε (Απόρριψη)ΑποδοχήΑπόρριψηΠολιτική Cookies