Άκαρπη και η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της «Πελοπόννησος Α.Ε» – Π. Νίκας: «Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία»

Δεν υπήρξε απόφαση για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. ούτε κατά την γενική συνέλευση των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε χθες .

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε : «Η πλευρά της Περιφέρειας προχωρεί τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης». Και πρόσθεσε: «Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία».

Αναλυτικά , μετά την άκαρπη γενική συνέλευση, ο Περιφερειάρχης , σύμφωνα με την Περιφέρεια, δήλωσε τα εξής:

«Θεωρούμε απολύτως έγκυρη και νόμιμη την έκθεση των νόμιμων ορκωτών λογιστών, τους οποίους είχε ορίσει ομόφωνα το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο ομόφωνα επίσης ενέκρινε την εν λόγω έκθεσή τους. Επιπλέον, θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε άλλος έλεγχος συνιστά αμφισβήτηση της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας -αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι δικαιούται από τον νόμο.

Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια σταμάτησε να υπογράφει προγραμματικές συμβάσεις και να έχει νέες οικονομικές δοσοληψίες με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. και προσφεύγει στην εκκαθάριση εν λειτουργία τής εν λόγω επιχείρησης. Άμεσα δε, θα εισάγει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την δημιουργία νέου αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού οργανισμού, προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να λειτουργήσει και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ