“Άλλη μία επιτυχία των Επιμελητηρίων!”

Από το Επιμελητήριο Κορινθίας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Με την είδηση του δεύτερου lockdown, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά, αποστέλλοντας δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στους αρμόδιους Υπουργούς. Και στις δύο αυτές επιστολές, τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου εξηγούσαν ότι με το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων έναντι των σούπερ μάρκετ – που πλέον είναι πολυκαταστήματα, μιας και εκτός από τρόφιμα πωλούν είδη ένδυσης, σπιτιού και ηλεκτρικών συσκευών κ.α – δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος και πρότειναν την απαγόρευση πώλησης άλλων προϊόντων, εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα, είτε με την απόσυρση των προϊόντων από τα αντίστοιχα τμήματα είτε με την απαγόρευση της διέλευσης των καταναλωτών από τα εν λόγω τμήματα.
Και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, τόνισε το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας ότι  θα πρέπει να διασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων και του υγειούς ανταγωνισμού.
Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα, παίρνοντας σήμερα, Τρίτη 10.11.20 την απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, όπως ανακοίνωσε μέσω του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αναμένουμε και οι υπόλοιπες προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να εισακουστούν και να εξετασθούν με την ίδια άμεση ανταπόκριση.

Γραφείο Τύπου Επιμελητηρίου Κορινθίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ