Άνοιξαν οι παράπλευροι (των διοδίων του Ισθμού) δίοδοι για την κυκλοφορία των οχημάτων

Άνοιξαν από χθες Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 περί τις 13:00 το μεσημέρι οι πλαϊνές (των διοδίων του Ισθμού) δίοδοι για την διέλευση των οχημάτων . Είναι οι νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ισθμού για την πρόσβαση από/προς τον αυτοκινητόδρομο μέσω προσωρινής εξόδου και εισόδου στον αυτοκινητόδρομο δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού (ύψος Χλμ. 72,7).

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Λουτράκι και Κόρινθο προς Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας)  γίνεται μέσω προσωρινής εξόδου λίγο πριν το σταθμό διοδίων Ισθμού προς το νότιο παράπλευρο, που είναι η Παλαιά Εθνική Οδός «Αθηνών-Κορίνθου», όπως φαίνεται με το κόκκινο βέλος στο σχηματικό διάγραμμα.

Αντίστοιχα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας) προς Λουτράκι και Κόρινθο, γίνεται μέσω του βόρειου παράπλευρου του αυτοκινητοδρόμου και εισόδου σε αυτόν μέσω προσωρινής εισόδου λίγο μετά το σταθμό διοδίων στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπως φαίνεται με το μπλε βέλος στο σχηματικό διάγραμμα.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα διαρκέσουν για περίπου τρεις (3) μήνες από την έναρξη της εφαρμογής τους, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η αναγκαιότητα της λειτουργίας τους, όπως ανέφερε χθες η “Ολυμπία Οδός” προσθέτοντας πως : “Από την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα υποχρεούνται να διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων Ισθμού ούτε να κάνουν πρόσθετες περιπορείες για τις τοπικές μετακινήσεις τους, συνεπώς παύει να ισχύει η δωρεάν διέλευση των κατοίκων (Δήμων «Λουτρακίου-Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων») στον Σταθμό Διοδίων Ισθμού που εφαρμόζεται από την 12η Ιουνίου μέχρι και σήμερα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ