Ένα επιτυχημένο επιστημονικό συνέδριο για την Κορινθία, ολοκληρώθηκε ….

Το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορινθίων  και η  Εταιρεία Κορίνθιων Συγγραφέων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ξεκίνησε στις 27 Μαϊου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαϊου. Ο Δήμος Κορινθίων κάνοντας έναν “απολογισμό” της επιστημονικής αυτής συνάντησης αναφέρει:

“Ιστορικά γεγονότα και άγνωστες πτυχές για τον ρόλο της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821 αναδείχτηκαν στο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσαν ο Δήμος Κορινθίων και η Εταιρεία Κορίνθιων Συγγραφέων το τριήμερο 27-29 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Ιστορικοί, ερευνητές και καθηγητές από 8 Πανεπιστήμια της χώρας ανέπτυξαν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά όλα όσα έλαβαν χώρα στην Κορινθία την περίοδο εκείνη και επηρέασαν την εξέλιξη της Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην έναρξη των εργασιών την Παρασκευή 27 Μαΐου, αναφέρθηκε στην βούληση του, από την αρχή της θητείας του ως Δήμαρχος, να αναδειχθεί και αναλόγως να τιμηθεί το ιστορικό γεγονός της Κορίνθου ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας και βεβαίως στην συνεργασία που έχει αναπτυχθεί για τον σκοπό αυτό με την εταιρεία Κορίνθιων συγγραφέων.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων κ.Γιάννης Μπάρτζης αναφέρθηκε στην ιδέα του συνεδρίου που «γεννήθηκε» αφορμή των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ένα συνέδριο που, με σεβασμό, «θα ψηλαφίσει στιγμές γεγονότα και πρόσωπα της επανάστασης» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Μπάρτζης.

Οι 6 συνεδρίες του Επιστημονικού Συνεδρίου είναι διαθέσιμες στους κάτωθι συνδέσμους:

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξαν είναι διαθέσιμα εδώ: https://www.korinthos.gr/wp-content/uploads/2022/05/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%98%CE%9F%CE%A3-1821.pdf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ