Ένα πολύ σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ένα πολύ σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ,  ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης το Σάββατο 11 Μαΐου 2024. Για την αθλητική αυτή διοργάνωση μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου  ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα, η Β’ Ειδικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ Παχατουρίδου Παρασκευή και ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου Βινατσέλας Κωνσταντίνος.

“Θεωρώ βέβαιο πως ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα συνεχίσει την ιστορία του να φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου και είμαι βέβαια για την επιτυχία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βάδην” είπε η κα Σακοράφα, τονίζοντας πως στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνδεθεί η τοπική κοινωνία με τον κλασσικό αθλητισμό και κυρίως μέσα από αυτήν την “αποκέντρωση” να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της νεολαίας και να δημιουργηθούν σωματεία και εγκαταστάσεις που θα προάγουν το άθλημα.

Η κα Παχατουρίδου εξήρε την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό, τονίζοντας πως η διαδρομή που θα γίνουν οι αγώνες είναι εξαιρετικής ομορφιάς, έχει ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα από το Δήμο και έχει πιστοποιηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, η οποία έχει δώσει την έγκρισή της για μια 5ετία.

“Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τον αθλητισμό. Και είναι πολύ σημαντικό για τη νεολαία της Περιφέρειάς μας να υπάρχουν τέτοιοι αυτοδιοικητικοί, σαν τον κ. Τσιώτο. Μεγάλο στοίχημα όλων μας να συνεχιστεί όλο αυτό, να δημιουργηθούν σωματεία στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο στίβος.” δήλωσε ο κ.  Βινατσέλας.

Από την πλευρά του ο κος Τσιώτος  τόνισε πως: “Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στηρίζει τον αθλητισμό, είναι ένα μάθημα ζωής, προσπάθειας, αλληλεγγύης, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης. Το βάδην είναι ένα άθλημα που έχει δώσει στη χώρα μας σημαντικές διακρίσεις, έχει προσφέρει μεγάλες νίκες στους Έλληνες αθλητές. Το βάδην απαιτεί συγκέντρωση, υπομονή και πείσμα. Μετρά στη χώρα πάνω από 100 χρόνια ζωής αλλά φέτος στο Ξυλόκαστρο θα εορτάσουμε την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την πρώτη γυναικεία συμμετοχή σε αγώνες βάδην.

Στο Δήμο μας ταιριάζει το άθλημα αυτό. Είναι ένας επίπεδος δήμος, με πολύ ωραία διαδρομή. Όλοι θα είμαστε εκεί, να παρακολουθήσουμε και να χειροκροτήσουμε τις επιδόσεις των σπουδαίων αθλητών μας.” κατέληξε στη δήλωσή του ο κ.Τσιώτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ