“Έρχεται” νέο πακέτο στήριξης για τους κτηνοτρόφους – τί προβλέπεται για τους αγρότες

Ένα νέο πακέτο στήριξης για τους κτηνοτρόφους  αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο του 2022, με την εκκαθάριση των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Παράλληλα, εντός του Ιουνίου, θα ανακοινωθούν πρόσθετες παρεμβάσεις για τη μεταφορά κονδυλίων από το β’ πυλώνα της ΚΑΠ για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, μετά την έγκριση από την Ευρώπη.

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά, αναφέρθηκε στην εξασφάλιση των 26,3 εκατ. ευρώ από τα αποταμιευτικά κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε την δυνατότητα που μας έδωσε το Συμβούλιο Υπουργών, την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να πάρουμε ποσοστό από τα κονδύλια του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ και να τα αξιοποιήσουμε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, λελογισμένα και στοχευμένα σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Επίσης, για την είσπραξη της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ανέφερε πως από την αρχή έχουμε πει πως ειδικά για τα 60 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αυτό θα γίνει με την εκκαθάριση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, έτσι ώστε «να ξέρουμε τι καλλιέργειες έχει κάνει καθένας από τους δικαιούχους και αυτό μπορεί να γίνει οριστικά τον Οκτώβριο».

Ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε ότι υπάρχει η δυνατότητα στους αγρότες, εδώ και δύο μήνες περίπου, της ειδικής έκπτωσης που υπάρχει για όλους όσους αγοράζουν πετρέλαιο κίνησης, των 15 λεπτών έκπτωσης χωρίς όριο, που γίνεται ουσιαστικά επί της αντλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ