Ήρθαν οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Βέλο και Νεράτζα – Ποια είναι τα 10 πλεονεκτήματα του συστήματος διαβαθμισμένης συμπίεσης

Τα δύο πρώτα συστήματα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης στον Δήμο Βέλου Βόχα τοποθετήθηκαν  στην κοινότητα Νεράντζας και στην Κοινότητα Βέλου. Το σύστημα αυτό, περιλαμβάνει δύο οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων και θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου αλλά και τους επισκέπτες του.

Το συγκεκριμένο έργο είναι χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους του Δήμου ενώ σύντομα  θα γίνει και η προμήθεια άλλων οκτώ υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, έργο συγχρηματοδοτούμενο από το «πράσινο» ταμείο και ιδίους πόρους του Δήμου.

Ποια τα οφέλη

Η χρήση τους μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τον Δήμο και τους δημότες του όσο και για το περιβάλλον εν γένει, τονίζει ο δήμος. Και συνεχίζει:
«Τα πλεονεκτήματα λόγω της χρήση του παρόντος συστήματος είναι πολλαπλά:

Δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα υπερχείλισης κάδων και ύπαρξης απορριμμάτων έξω από αυτούς
Μειώνονται οι εκπεμπόμενοι ρύποι καθώς θα απαιτούνται και θα πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Εύκολο και ιδανικό στην χρήση από μεγάλους ανθρώπους, παιδιά ακόμη και από άτομα με ειδικές ανάγκες.
Αθόρυβη λειτουργία τόσο για τους χρήστες όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο.
Βελτίωση της περιοχής που τοποθετούνται καθώς είναι στεγανά και Κλειστά και επομένως αποφεύγονται προβλήματα, όπως δυσάρεστη οσμή και τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και σε αδέσποτα ζώα.
Βελτίωση της αισθητικής εικόνας του αστικού ιστού
Προώθηση της ανακύκλωσης.
Εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Ασφάλεια και αποτροπή κινδύνου λόγω της μετακίνησης των συστημάτων από φυσικά φαινόμενα (αέρας, καταιγίδες κ.λπ.) ή λόγω βανδαλισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ