Ήταν μια καλά οργανωμένη σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας  υπό τον Περιφερειάρχη – Ο Αναστάσιος Γκιολής εκπροσώπησε την Κορινθία –  Σε ειδικό χώρο της Π.Ε θα φυλάσσεται το νέο υλικό

φωτο αρχείου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής έλαβε μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την  ανασυγκρότηση των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , υπό τον Περιφερειάρχη.  Ο κος Νίκας σημείωσε μεταξύ άλλων πως : «Η κατάσταση, από πλευράς υλικού, είναι απαράδεκτη», όπως αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχε και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Όπως έγινε γνωστό  στην σύσκεψη προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτήρια -συνολικά 5 χώροι, ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης .

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, κι ακόμα γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος,  δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας προσθέτοντας ότι επικεφαλείς στις κατά υπηρεσίες Π.Π. ανά Περιφερειακή Ενότητα θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί.

Εξ άλλου, στην ίδια σύσκεψη δόθηκε από τον Περιφερειάρχη εντολή να ξεκινήσουν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εν όψει της επόμενης θερινής περιόδου, καθαρισμούς πρανών και καθαρισμούς – διανοίξεις δασικών δρόμων, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις με την Δασική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ