Αθηνά Κόρκα και Αννίβας Παπακυριάκος  συζήτησαν για σημαντικά έργα του δήμου Βέλου – Βόχας – ‘Ώριμες μελέτες θα οδηγήσουν σε χρηματοδοτήσεις”

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα είχε την προηγούμενη εβδομάδα με το δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο. Συζήτησαν για σημαντικά έργα που είτε υλοποιούνται είτε  έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίησή τους. Επίσης εξετάστηκε η πορεία των ήδη υλοποιούμενων έργων στην περιοχή, όπως οι καθαρισμοί χειμάρρων, οδοποιία αλλά και έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε πολιτιστικά μνημεία.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό για τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση και σε μια σειρά έργων στον Δήμο Βέλου – Βόχας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 6.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως:

α) η ανάπλαση του γηπέδου στο Ζευγολατιό (330.000 ευρώ) που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, β) οι κόμβοι Βραχατίου στην παλαιά εθνική οδό (1.900.000 ευρώ) των οποίων μελέτη εκπονείται από τον δήμο, γ) ο δρόμος Βραχάτι – Σουληνάρι- Χαλκί – Νεμέα (1.300.000 ευρώ), δ) τα εγγειοβελτιωτικά έργα υποδομής και ε) η βελτίωση των υποδομών στην περιοχή του δήμου (2.160.000 ευρώ).

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα, α) το γενικό αντιπλημμυρικό πρόγραμμα του δήμου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και τα συνοδά αντιπλημμυρικά έργα της Ολυμπίας Οδού, β) αντιδιαβρωτικά έργα, γ) η διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Βραχατίου (2.500.000 ευρώ), δ) η επικαιροποίηση των μελετών για τα βυζαντινά μνημεία Παναγία Φουκά και Παναγία Γιουρούτσι και δ) τα έργα προστασίας της διάβρωσης από την θάλασσα των παραλίων του Κορινθιακου Κόλπου.

Όπως τόνισε η  κα Κόρκα, «όλα τα εν λόγω έργα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα μπορούν να προχωρήσουν έχοντας ώριμες μελέτες, προκειμένου να ενταχθούν είτε σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ