Αθηνά Κόρκα : “Το Συνέδριο Φυσικών είχε απώτερο στόχο του να φιλοδοξεί και να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες που αναδύονται στη Σύγχρονη Φυσική”

Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Φυσικών στο  Καζίνο Λουτρακίου με θέμα: «Σύγχρονη  Φυσική  και Μεγάλα Επιτεύγματα Έρευνα-Τεχνολογία – Καινοτομία – Εκπαίδευση – Περιβάλλον», παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγώτης Νίκας και η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα.
Ήταν μια συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Υπήρξε συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Τμήμα Φυσικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α), του Ε.Μ.Π –Σ.Ε.Μ.Φ.Ε, του Ε.Κ.Π.Α -Παιδαγωγική Σχολή, της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας καθώς και με την ευγενική συμμετοχή και αρωγή του Αριστοτέλειου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου.
Η Θεματολογία του συνεδρίου εστίαζε στις θεματικές ενότητες, χωρίς να αποκλείει και άλλες σχετικές πάντα με τον γενικότερο τίτλο του: Αστρονομία, Αστροφυσική και Κοσμολογία, Φυσική Υψηλών Ενεργειών, Οπτική Φυσική και Lasers, Φυσική της Ατμόσφαιρας και του Περιβάλλοντος, Νανοτεχνολογία, Ιατρική Φυσική, Ιστορία και Φιλοσοφία της Φυσικής, Διδακτική της Φυσικής και STEM, Παιδαγωγικά Μοντέλα Διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, Θεωρητική Φυσική, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ToΑειφόρο Σχολείο, Κλιματική Αλλαγή  και η διαχείριση της ενέργειας στο σχολείο.
Η Αντιπεριφερειάρχης  κα Κόρκα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του συνεδρίου με απώτερο στόχο του να φιλοδοξεί και να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες που αναδύονται στη Σύγχρονη Φυσική μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα,  επιστημονικές εισηγήσεις, εργαστηριακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Workshops) καθώς επίσης και ειδικές συνεδρίες εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ