Αλλάζει η φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Πώς θα γίνεται. Η χαρακτηριστική δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Έρχονται αλλαγές στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και συγκεκριμμένα ανατροπές . Θα αφορούν το φορολογικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων και θα προβλέπουν, όπως διαβάζουμε, την καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου – τεκμαρτού εισοδήματος σύμφωνα με το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο.

Έτσι καθιερώνεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα. Το εισόδημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από 10.920 ευρώ. Με την εφαρμογή της ισχύουσας φορολογικής κλίμακας και συντελεστή 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ και 22% για το επόμενο κλιμάκιο εισοδήματος, ο ελάχιστος φόρος που προκύπτει για το ελάχιστο εισόδημα των 10.920 ευρώ φθάνει τα 1.102,40 ευρώ.

Σύμφωνα με οικονομικά site, το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών θα είναι μαχητό. Αυτό σημαίνει πως εφόσον ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να αποδείξει με στοιχεία πως το πραγματικό του εισόδημα είναι μικρότερο, θα φορολογηθεί για το μικρότερο εισόδημα.

«Δεν μπορεί οι εργοδότες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους που απασχολούν, οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό» σχολίασε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής καταγγελιών της ΑΑΔΕ προσθέτοντας ότι είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, που αφορά το σύνολο φυσικά της κοινωνίας αλλά και όλους εκείνους τους πολλούς πάντως ελεύθερους επαγγελματίες που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ