Ανδρέας Λυκουρέντζος- Πρόεδρος ΕΛ.ΓΑ : “Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών , να κερδίσουμε και την καρδιά τους”

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος , με αφορμή την μεταρρύθμιση του Κανονισμού (ασφαλίσεων) του ΕΛΓΑ, δήλωσε:

«Ο Υπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός κ. Διονύσης Σταμενίτης και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ σχεδιάσαμε μία φιλόδοξη προσπάθεια-μεταρρύθμιση αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου των ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό –θα έλεγα και δυσχερές εγχείρημα- το οποίο όμως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγροτών, των παραγωγών μας, υπό το βάρος της κλιματικής κρίσης και των δυσμενών συνεπειών, οι οποίες προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες, στην παραγωγή τους, στο εισόδημά τους.

Η συζήτηση σήμερα ξεκινά!

Πρόκειται για μία ανοιχτή, ελεύθερη διαβούλευση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι αιρετοί εκπρόσωποι της αγροτικής κοινωνίας, αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί, οι αγρότες μας, οι κτηνοτρόφοι μέσω της διαδικασίας, η οποία άνοιξε στην ηλεκτρονική πύλη του Οργανισμού μας και επιτρέπει στον καθέναν να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του και να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι με την καταλυτική σημασία-συνδρομή της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Οργανισμός μας στην τετραετία ενισχύθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό με πάνω από 700 εκατομμύρια (συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που δόθηκαν για τον Daniel) και έχουμε ξεπεράσει το 1.300.000.000 αποζημιώσεις μόνο με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Με αυτή την προσπάθεια ο ΕΛΓΑ, κέρδισε την εμπιστοσύνη των παραγωγών, και με τη μεταρρύθμιση την οποία, υπό την ηγεσία του Υπουργού, κ. Αυγενάκη, ξεκινάμε να υλοποιήσουμε, θα κερδίσει και την καρδιά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ