Ανδρέας Νικολακόπουλος, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : «Αναμορφώνουμε τον Σωφρονιστικό χάρτη της χώρας»

Επίσκεψη Α. Νικολακόπουλου σε Κ.Α.Υ.Σ.Κ και Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού

Συνοδευόμενος από την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Λυγούρα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισκέφθηκε χθες την Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού I, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κ.Α.Υ.Σ.Κ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, “τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια του καταστήματος, κα Μαρίνα Μπούκη, η οποία τους ενημέρωσε για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που παράγεται, μέσα από τη λειτουργία του οργανωμένου αρτοποιείου. Ο κ. Υφυπουργός, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται στο κατάστημα, μιλώντας για πραγματική κατάκτηση του σωφρονιστικού συστήματος, καθώς όπως τόνισε, με την συγκεκριμένη απασχόληση των κρατουμένων στην παραγωγή, συντελείται η πρόοδος στην κοινωνική τους επανένταξη, εναρμονίζονται τα των ελληνικών καταστημάτων κράτησης με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες και αυξάνονται τα έσοδά τους.

Η εκπαίδευση εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, εφόδιο επανένταξης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο μεγαλύτερο Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, ο κ. Νικολακόπουλος, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Διευθύντρια κα. Μαρία Στέφη, η οποία τον ενημέρωσε για τις συνθήκες λειτουργίας, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και καθημερινής διαβίωσης κρατουμένων και προσωπικού. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος, λόγω και της ιδιότητάς του ως μαχόμενου Δικηγόρου, ενώ επεσήμανε τη σημασία εκπαίδευσης, ως απαραίτητο εφόδιο για την κοινωνική επανένταξη.

Τα καταστήματα κράτησης, καταστήματα πραγματικού σωφρονισμού

Εξερχόμενος του καταστήματος, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι: «Τα σωφρονιστικά καταστήματα δεν μπορούν ασφαλώς να είναι χώροι αναψυχής, αλλά επιβάλλεται να μετατραπούν σε καταστήματα πραγματικού σωφρονισμού και επανένταξης του κρατουμένου στην κοινωνία. Πάνω ακριβώς σε αυτόν το στόχο, οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά, σεβόμενοι βασικές αρχές Δημοκρατίας αλλά και θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως απορρέουν από τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις. Αναμορφώνουμε τον Σωφρονιστικό χάρτη της χώρας και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ