“Ανεπανάληπτη πανσέληνος με την Μπέττυ Χαρλαύτη και χιλιάδες κόσμο στην Αρχαία Κόρινθο”

Δελτίο Τύπου

“Τρεις χιλιάδες κόσμος πέρασε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, την πύλη του αρχαιολογικού χώρου τη Αρχαίας Κορίνθου για να απολαύσει, υπό το φεγγαρόφως, την ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη, στη συναυλία που διοργάνωσε το ΚΕ.Π.Α.Π. και ο Δήμος Κορινθίων την Πέμπτη 31 Αυγούστου, βραδιά πανσελήνου.

Η καταξιωμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό καλλιτέχνιδα, επέστρεψε στη γενέτειρά της για μια μοναδική συναυλία όπου μάγεψε το κοινό, το οποίο την τίμησε με πρωτοφανή προσέλευση για τα δεδομένα του αρχαιολογικού χώρου.

«Σε τούτα δω τα μάρμαρα που κακιά σκουριά δεν πιάνει», όπως ανέφερε η Μπέττυ Χαρλαύτη, παρουσίασε υπό τους επιβλητικούς κίονες του Ναού του Απόλλωνα, μαζί και με την ορχήστρα της, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με επιλογές από τα ομορφότερα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Με την «Όμορφη πόλη» ξεκίνησε η βραδιά, τραγούδι το οποίο αφιέρωσε στη γενέτειρά της, ενώ στη συνέχεια ήχησαν με την επικολυρική, γεμάτη αρχέγονα στοιχεία, φωνή της,  μελωδίες των Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Χατζηνάσιου, Κραουνάκη, Μικρούτσικου και βεβαίως του εμβληματικού μας Μίκη Θεοδωράκη, επίλεκτη τραγουδίστρια του οποίου ήταν, ως γνωστόν, η Μπέττυ Χαρλαύτη.

Η ίδια εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή της, ευχαρίστησε  τις αρχές για την πρόσκληση όσο και το ενθουσιώδες κοινό που την τίμησε και ευχήθηκε «το Απολλώνιο, αιώνιο φως να λούζει τις ζωές και την Ελλάδα μας».

Η πόλη της Κορίνθου και όχι μόνο, είχε την ευκαιρία, με την υποδειγματική αυτή διοργάνωση, να απολαύσει στη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου,  μια καλλιτέχνη που βγήκε από τα σπλάχνα της, διαπρέπει  και μας κάνει περήφανους.

Ας αναφερθεί ότι η Μπέττυ Χαρλαύτη είναι η ερμηνεύτρια της επετειακής συναυλίας της ΕΡΤ που προβλήθηκε πανελλαδικά για τα 2 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Photos: Konstantinos Galanis   & Vas Val”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ