Βασίλης Νανόπουλος προς ΕΛ.Γ.Α : “Η ζημιά στους παραγωγούς  Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου ξεπερνά το 70% της παραγωγής σουλτανίνας. Ζητάμε παράταση δηλώσεων”

Οι αγρότες υπέβαλλαν το αίτημά τους στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και αυτός άμεσα κινητοποιήθηκε προς τον ΕΛΓΑ κι έτσι οι παραγωγοί των  περιοχών Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου μπορούν από χθες Παρασκευή 27 Αυγούστου έως και την προσεχή Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν την δήλωση ζημιάς για την παραγωγή τους που υπέστη ζημιά από τις πρόσφατες καταστροφές.

Για το θέμα έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο κος Νανόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άσσου , Χρήστο Μερκούρη.

Μετά το αίτημα του Δημάρχου, ο ΕΛΓΑ απάντησε θετικά και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμος , όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής και ο πρόεδρος κ.Χρήστος Μερκούρης είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο πολλοί παραγωγοί είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς είτε δεν εκτίμησαν το μέγεθος της από την αρχή με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μείνουν εκτός της διαδικασίας εκτίμησης και αποζημίωσης.
Ο Δήμαρχος απέστειλε άμεσα το αίτημα παράτασης περιγράφοντας το μέγεθος της ζημιάς το οποίο ξεπερνά σε ποσοστό το 70% της παραγωγής της σουλτανίνας. Σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο κατόρθωσε την αποδοχή της παράτασης. Η πλατφόρμα δηλώσεων θα είναι ανοιχτή από σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου έως την ερχόμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για τους παραγωγούς των περιοχών Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου.
Ο Δήμαρχος σημείωσε πως η συνεργασία είναι συνεχής και οι ενέργειες, όπου χρειάζεται άμεσες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ