«Ανοικτό Σχολείο»: Το νέο Ν/Σ που θα αφορά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας , το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό το οποίο θα έχει να κάνει με αυτό που αποκαλεί «Ανοικτό Σχολείο» και θα αφορά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης , ο ΟΟΣΑ θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σχολεία, με αφορμή  τα αποτελέσματα  της έρευνας PISA 2022, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα .

«Είμαστε σε επαφή με τον ΟΟΣΑ σχετικά με την έρευνα αυτή, επισκέφθηκα το Παρίσι πρόσφατα, και θα γίνει μια εξειδικευμένη μελέτη, αυτό που θα λέγαμε «reverse engineering» (σ.σ. αντίστροφη μηχανική), ώστε  να δούμε με δεδομένες τις παρατηρήσεις που έχουμε,  ποιές μεταρρυθμίσεις προτείνει ο ίδιος ο ΟΟΣΑ να γίνουν, ποιές αλλαγές χρειάζονται και τι λείπει από όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα, ώστε να συνεχίσουμε με αυτό που αποκαλούμε Ανοιχτό σχολείο, το οποίο θα ακολουθήσει μετά από τις μεταρρυθμίσεις στα ΑΕΙ  και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ