Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρωθυπουργός: “Δεν θα κάνουμε πίσω . Ο πυρήνας του δεν πρόκειται να αλλάξει»

Ανένδοτη είναι η κυβέρνηση ως προς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και αποφασισμένη να το εφαρμόσει από τη νέα χρονιά , παρόλες τις έντονες αντιδράσεις πολλών κλάδων των ελεύθερων επαγγελματιών που το θεωρούν άδικο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις αυτές ο Πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης: “Δεν θα κάνουμε πίσω στο νομοσχέδιο. Ο πυρήνας του δεν πρόκειται να αλλάξει», και πρόσθεσε: «Κάποιος, ο οποίος φοροδιαφεύγει ζημιώνει διπλά το κράτος. Γιατί δεν πληρώνει τους φόρους του και παίρνει επιδόματα που δεν δικαιούται», ανέφερε σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. «Γι’αυτό και προχωρούμε σε αυτή τη μεταρρύθμιση που δεν αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είχα πει προεκλογικά ότι βεβαίως να καταργήσουμε το τέλος του επιτηδεύματος αλλά με την προϋπόθεση ότι θα περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή. Για όλα είχα μιλήσει πολύ αναλυτικά.

Η προσπάθεια που κάνουμε για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά σύνθετη. Δεν αφορά μόνο τα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών. Η ΑΑΔΕ έχει δείξει αποτελέσματα για να πιάσουμε τα “μεγάλα ψάρια”. Έχουμε προοδευτική φορολόγηση την οποία υπερασπίζομαι. Έχουμε μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση και για τα νοικοκυριά και για ελεύθερους επαγγελματίες και για τις επιχειρήσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω στο νομοσχέδιο. Ο πυρήνας του δεν πρόκειται να αλλάξει», τόνισε ο πρωθυπουργός. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ