«Απαραίτητη για άμεση εκτέλεση»  η περίφραξη της Διώρυγας – Τι ζητά με επιστολή του στο Γ.Γ Υποδομών ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Να ενταχθεί  το έργο της περίφραξης της διώρυγας στον Ισθμό στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών για ενιαία διαχείριση με το Εθνικού επιπέδου έργο, που είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας ζητά από το Υπουργείο Υποδομών να εξετάσει ,  η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμμένα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, με σχετική επιστολή του για το  έργο της περίφραξης της διώρυγας, που προβλέπεται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου).

Ο Περιφερειάρχης, όπως αναφέρει η Π.Π., απέστειλε την εν λόγω επιστολή εξ αφορμής της πρόσφατης απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με την οποία το έργο αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου χαρακτηρίστηκε ως “σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου”.

Όπως επισημαίνει ο Π. Νίκας, ειδικότερα, «προς αποφυγή δυσχερειών που ενδεχομένως προκληθούν στην υλοποίηση του εθνικού επιπέδου έργου, από την παράλληλη εκτέλεση του άνω αναφερόμενου έργου της περίφραξης, παρακαλούμε να εξετάσετε την ένταξη των αναφερομένων ενεργειών μας στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών για ενιαία διαχείριση με το Εθνικού επιπέδου έργο, καθώς το προς εκτέλεση από την Περιφέρεια αποτελεί συσχετιζόμενο υποέργο του συνόλου το οποίο αξιολογείται ως απαραίτητο για άμεση εκτέλεση»

 

 

Η επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον γ.γ. Υποδομών, κοινοποιείται επίσης προς τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κορινθίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ