Από το Ξυλόκαστρο και το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών ξεκίνησε η επίσκεψη του Δημήτρη Πτωχού στο νομό μας . Ο στόχος της Περιφέρειας

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα του νομού μας, αυτό της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, ήταν ο πρώτος σταθμός της χθεσινής επίσκεψης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο νομό μας. Ο Δημήτρης Πτωχός , συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες , τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  Βλάση Τσιώτο και υπηρεσιακούς παράγοντες, έφθασε αρχικά στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου , εκεί όπου η διάβρωση των ακτών έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές. Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή συνολική μελέτη που θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη για την «αναστήλωση» της παράλιας ζώνης της περιοχής του Δήμου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 3ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Ξυλοκάστρου όπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα.

Ακολούθησε το έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρο προϋπολογισμού 870.000 ευρώ. Πεζοδρομήσεις, ασφαλτόστρωση, βελτίωση υφιστάμενων γηπέδων, είναι κάποια από όσα βρίσκονται στη σχετική μελέτη των επεμβάσεων που γίνονται στην περιοχή.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε  στο έργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στον δρόμο Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα-Χιονοδρομικό-Καρυές Κορινθίας» προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ, ενώ σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμη η μελέτη προϋπολογισμού 785.000 ευρώ για την αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.

Στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Αμέσως μετά, μετέβη στο Αστεροσκοπείο που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ με τη δημιουργία αμφιθεάτρου εκδηλώσεων και φιλοξενίας επισκεπτών.

Ο Περιφερειάρχης, παρουσία και του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου, ξεναγήθηκε στον χώρο, ενημερώθηκε για το τεράστιο επιστημονικό έργο που επιτελεί, καθώς και για τη συνεργασία του Αστεροσκοπείου με οργανισμούς όπως η NASA και ο ευρωπαϊκός οργανισμός διαστήματος.

Στην Κόρινθο

Ακολούθησε η Κόρινθος και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Το έργο του Αποστόλου Παύλου» προϋπολογισμού 1.835.200 ευρώ, που με την ολοκλήρωσή του θα έχει, επίσης, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο και θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από τριάντα συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το μεγάλο έργο που αφορά το περιβαλλοντικό και το πολιτιστικό πάρκο, τμήματος του χώρου, της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο έως το Βέλο, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη. Είναι ένα έργο, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, όπου δίπλα στην καταργημένη μετρική σιδηροδρομική γραμμή, απ’ την Κόρινθο έως το Βέλο, θα δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων.

Επόμενη στάση, η Αρχαία Δίολκος, ένα θαύμα της μηχανικής από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας που επέτρεπε στα πλοία να ταξιδεύουν στη στεριά, από το Ιόνιο Πέλαγος στο Αιγαίο, παρακάμπτοντας την Πελοποννησιακή Χερσόνησο. Ολοκληρώθηκε η εργασία ανάδειξής του και ξεκινά η συζήτηση για την βελτίωση των εγκαταστάσεων για τουριστικούς και όχι μόνο λόγους.

Η επίσκεψη στην Κορινθία συνεχίστηκε με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, που ιδρύθηκε με σκοπό την ανεύρεση, συντήρηση και προβολή λαογραφικού υλικού καθώς και τη διάδοση με κάθε τρόπο των σχετικών γνώσεων και πληροφοριών στο ευρύ κοινό. Είναι κτιριακά έτοιμο και αναζητείται ο τρόπος επίσπευσης των διαδικασιών αδειοδότησής του.

Η μέρα έκλεισε στην έδρα της Π.Ε Κορινθίας, με συζήτηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους.

Τον κο Πτωχό συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήριος Μουρικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Σπίνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ