Αυστηρότερες ποινές στο νέο Ποινικό Κώδικα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ

φωτο αρχείου

Ο νέος ποινικός κώδικας για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ προβλέπει αυστηρότερες ποινές και συγκεκριμμένα, μεταξύ άλλων , οι οδηγοί που σύμφωνα με το άρθρο 45 του νέου Ποινικού Κώδικα, έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως και εκείνοι που έχουν σωματικά η πνευματικά εξαντληθεί, οδηγώντας όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα ή σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια ή πλατείες ή οδηγούν όχημα με τεχνικά προβλήματα που το καθιστούν μη ασφαλές ή είναι φορτωμένο με επικίνδυνο τρόπο, μπαίνουν στην ίδια “κατηγορία” αδικημάτων.

Σε αυτή ανήκουν επίσης όσοι κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς ή μετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες και εκείνοι που οδηγούν Ι.Χ. αυτοκίνητο πάνω από το όριο ταχύτητας κατά τουλάχιστον 60 χλμ. (στα λεωφορεία και τα φορτηγά, κατά τουλάχιστον 30 χλμ.) και αν σε κατοικημένη περιοχή η ταχύτητά τους είναι κατά 40 χλμ/ώρα πάνω από το όριο, όπως και εκείνοι που οδηγούν αυτοκίνητο στη ΛΕΑ ή παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι, από την 1η Μαΐου και μετά θα τιμωρούνται ως εξής:

α/ Φυλάκιση έως 3 έτη αν προκληθούν ζημιές σε άλλο όχημα ή ξένη περιουσία.

β/ Φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους αν προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

γ/ Κάθειρξη έως 10 έτη αν προκληθεί βαριά σωματική βλάβη ή σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις.

δ/ Κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών αν επέλθει θάνατος, ενώ αν προκληθεί θάνατος περισσότερων του ενός ανθρώπων, μπορεί να επιβληθεί ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ