Αύξηση 10% στους εργολάβους δακοκτονίας, λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, προτίθεται να δώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε  σύσκεψη με στελέχη των ΔΑΟΚ και εργολάβους δακοκτονίας, στην διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση και για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν στους διαγωνισμούς δακοκτονίας. Όπως έκανε γνωστό χθες το βράδυ η Περιφέρεια Πελοποννήσου ,  η ίδια προτίθεται να δώσει αύξηση 10% στους εργολάβους δακοκτονίας λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων που έχει προκαλέσει η διεθνής κατάσταση. Όπως επίσης αναφέρει , «το θέμα θα συζητηθεί άμεσα στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία και θα κληθεί να λάβει την σχετική απόφαση, μετά από σχετικό αιτιολογημένο αίτημα εκ μέρους των εργολάβων».

«Συγκεκριμένα, με τροπολογία που έχει συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπονται αλλαγές στην εκτέλεση των προγραμμάτων δακοκτονίας για το 2022. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω τροπολογίας προβλέπεται ότι για τον φετινό χρόνο (2022) η Οικονομική Επιτροπή κάθε Περιφέρειας της χώρας, μπορεί, κατ’ εξαίρεση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέσει την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας -για το οποίο έχουν δημοσιευθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί-, στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων. Οι δαπάνες για την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών, από την έναρξη των εργασιών δακοκτονίας μέχρι τη σύναψη των οικείων συμβάσεων, εκκαθαρίζονται και πληρώνονται νόμιμα, εφ’ όσον ο οικείος περιφερειάρχης, α) βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της υπηρεσίας και β) το ύψος της σχετικής δαπάνης είναι σύμφωνο με τους όρους και το περιεχόμενο της οικείας διακήρυξης ψεκασμών και παγιδοθεσίας δακοκτονίας.»,  αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ