Βασίλης Γεώργαρης στην hmerisiakorinthou.gr : “Η black friday μας “χάλασε” όλο το Νοέμβριο καταναλωτικά…”

Η Black Friday είναι “προ των πυλών”  και για την ημέρα αυτή που πλησιάζει αλλά και για άλλα θέματα του εμπορικού κόσμου, όπως την κίνηση των καταστημάτων , μιλήσαμε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου  Κορίνθου κ. Βασίλη Γεώργαρη . Μεταξύ άλλων ο κος Γεώργαρης μας είπε ότι η black friday τελικά έκανε ζημιά γιατί ο κόσμος περιμένει όλο το Νοέμβριο τις προσφορές αυτής ειδικά της μέρας και ήταν πολύ συγκρατημένος καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει  η αναμενόμενη κίνηση.

Ερώτηση: Πώς κρίνετε την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αυτό το Φθινόπωρο;

Απάντηση: Δυστυχώς η κίνηση λόγω του ενεργειακού κόστους που έχει μετακινηθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι μειωμένη. Ο κόσμος έχει ανασφάλεια για το μέλλον και αυτό αποτυπώνεται στις χαμηλές καταναλώσεις, είναι κάτι που οπωσδήποτε περιμέναμε από τη μία μεριά αλλά από την άλλη πρέπει να βρεθεί κάποια λύση και κάπως να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τις αγορές την περίοδο των γιορτών;

Απάντηση: Το σίγουρο είναι ότι κατά την περίοδο των γιορτών η αγοραστική κίνηση θα “ανέβει” αλλά για τους λόγους που είπαμε και πιο πριν περιμένουμε ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τις περσινές γιορτές. Σκεφτείτε ότι ο Δεκέμβριος παραδοσιακά είναι ο καλύτερος μήνας από άποψη τζίρου για όλα τα εμπορικά καταστήματα αλλά φέτος πιστεύουν τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Εμείς στολίζουμε καταστήματά μας ετοιμάζουμε τα εμπορεύματα μας απλά δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι.

Ερώτηση: Τι περιμένετε από την ημέρα “black friday”;

Απάντηση: Κοιτάξτε είναι ένας ξενόφερτος ο θεσμός τον οποίον θέλει οι πολυεθνικές και οι μεγάλες αλυσίδες. Το πρόβλημα είναι ότι η black friday μας χάλασε όλο το Νοέμβριο καταναλωτικά διότι οι αγοραστές ήταν συγκρατημένοι περιμένοντας αυτή τη συγκεκριμένη μέρα με αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει πολύ χαμηλές αποδόσεις εμπορικά. Επίσης έχουν παρατηρηθεί και πάρα πολλές παραπλανητικές τιμές δηλαδή κάτι που λένε ότι τώρα είναι φθηνότερο ενώ το πουλάνε στην ίδια τιμή, όπως επίσης έχει παρατηρηθεί σε μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές εταιρείες να δίνουν εμπορεύματα με μειωμένες τιμές και προσφορές εδώ και αρκετές μέρες προτού έρθει η black friday. Για αυτό συνιστούμε στους καταναλωτές και πριν ψωνίσουν οτιδήποτε να κάνουν πρώτα μία καλή έρευνα αγοράς. Εμείς τα μικρά και μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα της Κορινθίας θα συμμετάσχουμε στην black friday φυσικά έχουμε τιμές προσφορές εκπτώσεις θα έχουμε διπλή αναγραφή των τιμών όπως πρέπει δηλαδή και όπως προβλέπεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ