Βασίλης Κικίλιας : “Παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας. Ερχόμαστε τώρα με το πενταετές σχέδιο για την Υγεία ..”

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , στη Βουλή, κατά την παρουσίαση  του πενταετούς σχεδίου δράσης για τη Δημόσια Υγεία είπε, στην αρχή της ομιλίας του, μεταξύ άλλων:

“Μετά το Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο είχαμε καταθέσει και έχει ψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν την πανδημία, παραμένουμε συνεπείς στη για τη δέσμευσή μας. Ερχόμαστε τώρα με το πενταετές σχέδιο, το οποίο έρχεται να υλοποιήσει αυτό το Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία και με το οποίο δίνεται – ίσως για πρώτη φορά – η δυνατότητα χρηματοδότησης των δράσεων Δημόσιας Υγείας που σχεδιάζει ή νομοθετεί το Υπουργείο Υγείας.

Εφαρμόζουμε πολιτικές Δημόσιες Υγείας που έχουν να κάνουν με προσυμπτωματικό έλεγχο, με screening. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να μη χρειάζεται σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να φτάσει μετά από ένα χρονικό διάστημα, ενδεχομένως σε μεγαλύτερη ηλικία, στα Νοσοκομεία μας και να χρειάζεται περίθαλψη ασθένειες ίσως σε προχωρημένο στάδιο και με πολύ μεγάλο ψυχικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα

Είμαστε συνεπείς και σε μία άλλη δέσμευση την οποία ανακοινώσαμε και την οποία υποδέχθηκε η ελληνική κοινωνία με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά και κάποιοι μεταξύ υμών με αμφισβήτηση ότι «έχει Γραφείο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ελλάδα, και άρα μας κοροϊδεύετε, πρόκειται για το ίδιο πράγμα».

Όχι, κύριοι συνάδελφοι, σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν πρόκειται περί του ίδιου πράγματος!

Σήμερα υπογράψαμε με τον Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, τη συμφωνία για το Γραφείο Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας των Ασθενών που θα εδρεύει στην Αθήνα. Πρόκειται για ευρωπαϊκό Γραφείο και θα αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης που βρέχονται από τη Μεσόγειο, καθώς και το τόξο των αφρικανικών και λοιπών χωρών στην κάτω πλευρά της Μεσογείου.

Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα. Είναι μία τεράστια συμβολή να έχουμε εδώ ως τεχνικό σύμβουλο, καθοδηγητή και συνεργάτη τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να παίρνουμε την τεχνογνωσία του.

Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, τον Γενικό Διευθυντή, τον Καθηγητή Kluge για τη σημαντική συνεργασία μας στην Ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας και την Ασφάλεια των Ασθενών…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ