Βασίλης Μπαλάφας: “Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά . Με μεράκι, αποκαθιστούμε με ασφάλεια για τους πολίτες τις βασικές υποδομές”

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων Βασίλης Μπαλάφας έκανε απόψε μια ενδιαφέρουσα κι ενημερωτική ανάρτηση στο FB με τίτλο: “Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά” , αναφερόμενος στη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου  (για όσο καιρό χρειαστεί να επιδιορθωθεί το δημοτικό θέατρο ) και στις εργασίες – επισκευές που έγιναν εκεί, ώστε ο χώρος να είναι κατάλληλος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η ουσία είναι ότι με πολύ μεράκι, κόπο, αγάπη και θέληση και κυρίως με ελάχιστο κόστος, πολλά σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν….Διαβάστε τι αναφέρει ο κος Μπαλάφας: 

✅ Πολλοί μιλούν για “ΑΛΛΑΓΗ” και την ευαγγελίζονται … Ταλαιπωρημένη λέξη στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες.

✅ Τι είναι όμως τελικά ή “αλλαγή” ; Πως ξεκινά ; Στο ερώτημα “από που να ξεκινήσει κανείς” έχουν χαθεί οι μεγαλύτερες υποσχέσεις …

✅ Η δική μου απάντηση είναι ότι πάντα μια μεγάλη αλλαγή ξεκινά από αυτά που λέμε “μικρά”. Από “κάτω προς τα πάνω” και με τη μέθοδο του “incremental”. Γιατί όπως λέει και το “Done Manifesto”, “Done is the engine of more”.

✅ Λίγο μεράκι θέλει, λίγη καλή διάθεση και τα μικρά θαύματα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Αυτές τις ημέρες η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου “αναπληρώνει” το Θέατρο του Δήμου μέχρι να ξαναγίνει ικανό να φιλοξενήσει κοινό και εκδηλώσεις. Πρώτες παραστάσεις από την Θεατρική Κίνηση Κορίνθου “Πυξίδα”, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

✅ Όλη την εβδομάδα τα συνεργεία του τομέα “Καθημερινότητας” του Δήμου [ Ioannis Karasavvas ], ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί κλπ, καθώς και οι κυρίες που αναλαμβάνουν την καθαριότητα του Δημαρχείου, εργαστήκαμε σκληρά.

➡️ Επιδιορθώσαμε όλο το φωτισμό της αίθουσας και την κάλυψη με φωτισμό των εξόδων κινδύνου καθώς εξασφαλίσαμε την ύπαρξη φωτισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος με ειδικές διατάξεις UPS και φωτοσειρών τύπου led.

➡️ Επιδιορθώσαμε όλα τα προβολικά και τοποθετήσαμε “καναλιέρα” ελέγχου τους. Η παράσταση καλύπτεται από το φωτισμό της αίθουσας και δεν χρειάστηκε ενοικίαση διατάξεων φωτισμού από τη θεατρική ομάδα.

➡️ Επισκευάστηκαν όλα τα διαλυμένα καθίσματα του εξώστη και καθαρίστηκε, καθώς είχε μεταβληθεί σε αποθήκη. Ύστερα από πολλά χρόνια ο εξώστης χρησιμοποιήθηκε ξανά και οι θεατές απόλαυσαν και από εκεί το δρώμενο.

➡️ Τακτοποιήθηκε ο χώρος με τα ηλεκτρολογικά, έκλεισαν οι πίνακες από τους οποίους κρέμονταν χύμα καλώδια υψηλής τάσης και σύντομα θα τοποθετηθεί και πλεξιγκλάς έτσι ώστε να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που έπρεπε να είχε, φιλοξενώντας ακόμα και ένα μεταφραστικό συνεργείο.

➡️ Καθαρίστηκε η πρόσβαση στον εξώστη που είχε μετατραπεί σε περιοχή απόλυτης βρωμιάς και δυσωδίας.

➡️ Από τη σκηνή αφαιρέθηκε το πανί – αμπέχονο που δήθεν κάλυπτε διάφορες ασχήμιες τις οποίες επιδιορθώσαμε. Επανήλθε η κουρτίνα της σκηνής και μάλιστα αξιοποιήθηκε και για τους σκοπούς της παράστασης.

➡️ Αποκαταστήσαμε στην αίθουσα σύστημα ήχου και σύντομα θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση με την ύπαρξη πλήρως λειτουργικής μικροφωνικής εγκατάστασης υποστηριζόμενης από ηχεία σε όλο το χώρο (ήδη βλέπετε πίσω αριστερά και δεξιά τα τοποθετημένα ηχεία).

➡️ Οι πολίτες που προσέρχονται απολαμβάνουν μια σωστή εγκατάσταση και ο χώρος επιτέλους ξαναείναι πλήρως λειτουργικός.

✅ Οι πολίτες είναι πλέον στο επίκεντρο. Οι εγκαταστάσεις του Δήμου δεν θα είναι έρμαια στο πέρασμα του χρόνου και στην αδιαφορία. Με μεράκι, αποκαθιστούμε με ασφάλεια για τους πολίτες τις βασικές υποδομές.

✅ Κόστος ; Ελάχιστα ευρώ, μπόλικος κόπος.

✅ Αποτέλεσμα ; Το βλέπετε.

✅ Δεν ανακαλύπτουμε την “Αμερική”. Αγάπη και μεράκι βάζουμε. Και κάπως έτσι γίνεται η διαφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ