Βασίλης Νανόπουλος: «Η ανακύκλωση ξεκινά από τους πολίτες» – Ξεκινά άμεσα στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης

«Ο Δήμος κάνει τις προσπάθειες που πρέπει, οι πολίτες να βοηθήσουν τις προσπάθειες αυτές». Αυτό τόνισε , μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο, με θέμα την ανακύκλωση.  Ο κος Νανόπουλος  έκανε σαφές ότι μέσα από την ενημέρωση ο πολίτης θα  αυξήσει τα ποσοστά ανακύκλωσης στον Δήμο Κορινθίων και κατ’επέκταση θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και  στην εξοικονόμηση πόρων. Όπως είπε: . «Η ανακύκλωση ξεκινά από τους πολίτες. Γι αυτό και το μήνυμα που στέλνω σήμερα με αυτήν την συνέντευξη είναι «βάζουμε στους μπλε κάδους ΜΟΝΟ τα ανακυκλώσιμα υλικά» .

«Ο Δήμος Κορινθίων έχει ήδη παραλάβει και τοποθετήσει 440 νέους πράσινους κάδους στο σύνολο των 2.000που υπάρχουν στο δήμο, έχει ενισχύσει πρόσφατα με προσωπικό την Υπηρεσία για την αποκομιδή και πολύ σύντομα θα παραλάβει από την Ε.Ε.Α.Α και μπλε κάδους καθώς επίσης και απορριμματοφόρο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανακύκλωσης η οποία αποτελεί εθνικό στόχο. Ο Δήμος κάνει τις προσπάθειες που πρέπει, οι πολίτες να βοηθήσουν τις προσπάθειες αυτές για να κατορθώσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα το περιβάλλον μας και να εξοικονομήσουμε πόρους. «

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για το σχέδιο που υλοποιείται στην καθαριότητα και το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, σημείωσε ωστόσο πως τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα.

Μιλώντας για την κομποστοποίηση και την διαλογή στην πηγή ανέφερε πως οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν αφού τελειώσει η δικαστική διαδικασία που αφορά την μονάδα κομποστοποίησης ενώ κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, να μην αφήνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, να κλείνουν τους κάδους αφού τοποθετήσουν εντός τα απορρίμματα, να συνεννοούνται με την υπηρεσία καθαριότητας για τα ογκώδη.

«Πολύ σύντομα ξεκινά στο δήμο μας η ανταποδοτική ανακύκλωση. Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν και οικονομικό όφελος ανακυκλώνοντας γυαλί και πλαστικό, παράλληλα όμως θα πρέπει μικροί και μεγάλοι να κάνουν διαλογή στην πηγή. Η κομποστοποίηση επίσης θα ξεκινήσει σύντομα, είτε με την μονάδα κομποστοποίησης είτε με άλλο τρόπο τον οποίον θα επιλέξουμε. Εκείνο που ζητώ από τους πολίτες είναι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ογκωδών, να συνεννοούνται με την υπηρεσία για την ημέρα και ώρα αποκομιδής τους.»

Στα ογκώδη αντικείμενα αναφέρθηκε με λεπτομέρειες ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Γιάννης Τσολάκης μιλώντας για ένα πρόβλημα τεράστιο, ειδικά το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου. «Σε περιοχές όπως το Λέχαιο και ο παραλιακός Σαρωνικός τους καλοκαιρινούς μήνες συλλέγαμε ογκώδη καθημερινά. Ο όγκος ήταν πραγματικά ασύλληπτος. Οι πολίτες πρέπει να συνεργάζονται με το δήμο και την υπηρεσία γιατί η αποκομιδή των ογκωδών δεν αποτελεί υποχρέωση του δήμου. Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας οι πολίτες που έχουν ογκώδη πρέπει να ενημερώνουν την υπηρεσία, να συνεννοούνται μαζί της και κατόπιν να καταβάλλουν το αντίστοιχο τέλος αποκομιδής….. Η υπηρεσία είναι στη διάθεση των πολιτών, δυο υπάλληλοι βρίσκονται συνεχώς στο τηλέφωνο 27410 27004, ζητούμε την συνδρομή όλων για να κατορθώσουμε να έχουμε στον τομέα αυτό αποτελέσματα».

Για όλα τα παραπάνω θα ξεκινήσει  από το δήμο το αμέσως επόμενο διάστημα στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος .

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ