Βουλευτής Γ. Ψυχογιός: “Στηρίζουμε τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου Κορίνθου απέναντι στα συνεργεία εργολάβων” – “Να παραταθούν οι συμβάσεις ..”

Ο Βουλευτής του νομού μας  και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός έκανε σήμερα δήλωση σχετικά με τους  εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κορίνθου και τις συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνται . Μεταξύ άλλων ο κος Ψυχογιός αναφέρει :”Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εδώ και αρκετά χρόνια εργαζόμενοι/ες στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας.
Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία
του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδίως εδώ και δύο χρόνια πανδημίας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις
απευθείας με τα Νοσοκομεία σταματώντας το καθεστώς εκμετάλλευσης των εργολάβων.”. Μάλιστα  κάνει λόγο για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων  αναφορικά με συνεργεία εργολάβων . Και προσθέτει: “Η παραμονή αυτού του προσωπικού είναι από όλες τις πλευρές επωφελής για το ΕΣΥ, τους πολίτες και τον κρατικό προϋπολογισμό. Εμπειρία χρόνων, καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες από τους εργολάβους και σαφώς χαμηλότερο κόστος για τους φορολογούμενους. Όσο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, είναι αδιανόητο να απολυθούν μετά από τόσο χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους/ες και τις οικογένειες τους.
Έχουμε φέρει το θέμα στη Βουλή πολλές φορές, έχουμε κάνει παρεμβάσεις στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, έχουμε συναντηθεί με τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως έχουμε δει –και εγώ προσωπικά – την καθημερινή μάχη που δίνουν μαζί με το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου υπερβάλλοντας εαυτόν, και ειδικά το διάστημα της πανδημίας, όπου έμειναν μόνοι να παλεύουν τη νόσο και τα λοιπά περιστατικά.
Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε εντός κι εκτός Βουλής, για να γίνει το
αυτονόητο!
Να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα
που λήγουν 30/06 και να παραμείνουν στη θέση τους, όπως και το λοιπό επικουρικό
προσωπικό του Γ.Ν. Κορίνθου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ